Route 36

De term GVB verdwijnt en Route 36, kort R36, is nu het nieuwe traject dat een beginnende golfer gaat volgen om uiteindelijk Hcp 36 te behalen.

Het traject omvat het doorlopen van een aantal stappen, “Badges”, die de speler in staat stelt om zijn vooruitgang op een leuke manier te volgen. De speler moet zijn of haar kennis en vaardigheden voor theorie en praktijk aantonen, zal toegang krijgen tot een parcours en zijn handicap kunnen aantonen met scores.

Met Route 36 zullen een aantal badges behaald moeten worden. Een aantal badges kunnen door de speler zelf behaald worden (‘self-assessment’), maar voor andere badges is er eveneens nog een controle door de club voorzien.

R36 biedt een overzicht voor de speler en heeft als doel om spelenderwijs door te groeien naar handicap index 36. De meerwaarde zit hem in het badges-systeem dat de club toelaat om de starters eenvoudig op te volgen: wanneer zijn ze gestart, hebben ze al een badge gehaald, enz….

Hierbij een kort overzicht van de verschillende stappen en daaraan gekoppelde HCP wijzigingen in de nieuwe R36 procedure:

 • HCP 54: ‘Welkom’ (vanaf moment van inschrijving).
 • HCP 53:  Na het behalen van Theorie en een 16-puntenkaart mag men vrij oefenen op de Compact Course (Skills badge)
 • HCP 52: Extra 20 punten kaart op de compact course behaald, toelating om onder begeleiding van een buddy (maximaal handicap 36) of een pro te oefenen op de 9 holes.
 • HCP 51: Extra 17 punten kaart op de 9 holes behaald, toelating tot de baanproef.
 • HCP 50: ‘On the course’ badge behaald (geslaagd in de baanproef met minimaal 18 punten)

Het behalen van de theorie badge bestaat uit een gedeelte zelf te oefenen in i-Golf (BEgolf-app) en door hierbij minimaal 1 test af te leggen van 30 vragen met een score van minimaal 24/30. En minimaal dezelfde score bij een test op de Club.

De club organiseert maandelijks een theorieavond ter ondersteuning. Inschrijven is ook hier noodzakelijk. Ofwel via i-golf ofwel via mail naar info@golfclubbeveren.be. Hier onder vindt u de Powerpoint presentatie die gebruikt wordt tijdens deze uiteenzetting.

Om een buddy aan te vragen, stuur je een mail naar buddy@golfclubbeveren.be – Nele Verniers – 0475.61.53.79. Aangezien wij met vrijwilligers werken, vragen wij dit minstens 14 dagen op voorhand te doen met opgave van een aantal mogelijke tijdstippen. In een kortere aanvraag periode kunnen wij geen buddy garanderen.
De boeking van deze starttijden gebeurt via info@golfclubbeveren.be. Voor de 9 holes mag er per flight slechts voor één persoon met hcp 51 gereserveerd worden als de rest van de flight meespeelt. Enkel in het bijzijn van een niet-meespelende begeleider kan er een flight van 2 personen van hcp 51 geboekt worden.

Kijk zeker regelmatig op i-golf want er worden sowieso maandelijks verschillende “buddy’s invite” georganiseerd waarop je kan inschrijven voor een buddy begeleiding.

Voor het behalen van de skills badge zijn een aantal oefeningen voorzien met een minimale totaalscore van 14/25, zelf te oefenen en/of bij een pro. De behaalde scores worden ingegeven in i-Golf en een halve badge wordt aldus toegekend.

Het behalen van kaarten voor alle wijzigingen in handicap is uiteraard steeds met marker (maximum handicap 36) en via een correct ingevulde EDS kaart (momenteel enkel op papier mogelijk).

Voor de verdere details verwijzen we naar het document in bijlage.

Wat na het behalen van de On the Course badge

 • Iedere maand, het weekend na de baanproef, staat een beginnerswedstrijd (= rabbit wedstrijd) op de golfkalender.
  Dames en heren met hcp 50 tem 46 mogen ook deelnemen aan niet-rabbitwedstrijden, maar dan enkel 9 holes tornooien.
 • Vanaf handicap 45 mag men deelnemen aan de meeste 18 holes wedstrijden.  Er zijn jaarlijks wel enkele uitzonderingen met hcp-beperking (bvb strokeplay wedstrijden, Beker van Vlaanderen …).  Deze worden ook zo genoteerd op de kalender.
 • Voor dames is er een wekelijkse wedstrijd op dinsdag – de Ladies Day.
 • Vanaf de leeftijd van 50 jaar wordt men in de golfsport “Senior” en kan men inschrijven voor de wedstrijden op donderdag, de Seniors Day. Tot nader order is de Seniors day ingedeeld in een voormiddag- en een namiddagsessie.
 • Heren kunnen tenslotte ook nog meedoen met de maandelijkse Men’s Day voor 18 of 9 holes wedstrijd volgens de regels hierboven
 • Afslagplaatsten: zie sportreglement onder Leden – Algemeen (Art 27.3)

Voor meer info kan u steeds terecht bij:

De verantwoordelijke Rabbits en Buddies
Nele Verniers
Buddy@golfclubbeveren.be
Uw manager
Bart Van den Eede
manager@golfclubbeveren.be

BEDANKT