GVB – Golfvaardigheidsbewijs

1.  Theoretisch examen GVB

• Zowel Start to Golf-leden als full members kunnen deelnemen aan het theoretisch examen.
  • Dit is een schriftelijke proef.
  • Inschrijven Ad Valvas is noodzakelijk
  • Het officieel regelboekje mag gebruikt worden (°), geen gsm of tablet.
  • De proef voor volwassenen (16j en ouder) bestaat uit 30 vragen multiple choice en mag maximaal 80 minuten duren:
  • 15 vragen over de golfregels
  • 10 vragen over etiquette
  • 5 vragen over definities
  • Om te slagen moet minimum 80% behaald worden op de gezamenlijke vragenreeksen dus 24/30
  • Junioren van 13 tot 15 jaar krijgen 15 vragen:
  • 5 etiquettevragen
  • 10 vragen over golfregels
  • de norm voor slagen ligt bij hen op 12 juiste antwoorden op 15
  • Junioren jonger dan 12 jaar dienen enkel een mondelinge proef af te leggen.
  • Voorbereiden op het theoretisch examen kan op https://www.golfvlaanderen.be/nl/gvb-gvb-quiz-golfregels

2.  Baanpermissie

• Om dit stadium in te gaan dient men full member te zijn van Golfclub Beveren.
  • Wie geslaagd is voor de theoretische proef mag onder begeleiding van een pro, een buddy of een clublid met max hcp 30 een GVB-kaart lopen op het groot 9H-parcours.
  • Om een buddy aan te vragen, stuur je een mail naar buddy@golfclubbeveren.be – 0495/54.21.75 met opgave van een aantal mogelijke tijdstippen.
  • De maximale tijd tussen het afleggen van de theoretische proef en het behalen van het GVB bedraagt 6 maanden (met uitsluitsel van de wintermaanden).
  • Na het behalen van 1 geregistreerde GVB-kaart van met min.14 punten op het 9H-parcours krijgt men permissie om zonder begeleiding te spelen op de Compact Course.

Geregistreerde GVB-kaart:

• Men dient Full Member te zijn
  • Een GVB-kaart wordt gespeeld op het groot 9H-parcours maar weliswaar een verkorte baan. Dit onder begeleiding van een pro, een buddy of een clublid met max hcp 36.
  • Voor de dames is de verkorte baan op GCB 1438m. Voor de heren is dat 1558m.
  • De spelformule is single stableford.
  • De speler krijgt 2 strokes per hole.
  • De toegestane tijd om de 9 holes in normale condities te spelen is 2 uur. Bij het verstrijken van deze tijdsduur zullen enkel de uitgespeelde holes in aanmerking genomen worden voor de puntentelling. Een begonnen hole mag evenwel nog afgewerkt worden.
  • Afslag op de PAR 4 en PAR 5 holes: op de grens tussen rough en semi-rough staat een zwarte paal, gemarkeerd met “GVB”. Ter hoogte van deze paal ligt de tee voor de heren. De dames mogen vanaf de zwarte paal 20m dichter naar de green stappen.
  • Afslag op de PAR 3 holes: zowel dames als heren slaan af van rood
  • Een GVB-kaart kan enkel gespeeld worden op een Qualifying terrein
  • De kaart dient correct ingevuld en getekend te zijn. Deponeren in de witte brievenbus of afgeven op het secretariaat.
  • Er is geen beperking op het aantal GVB-kaarten een speler indient. Wel enkel de kaarten met minimum 14 punten binnenbrengen.

3.  Terreinproef GVB:

• Om deel te nemen aan de terreinproef dient men:

– Full member te zijn van Golfclub Beveren vóór aanvang van de proeven.

– geslaagd zijn voor de theoretische proef binnen een periode van 6 maanden

– 3 geregistreerde kaarten hebben gelopen met min.14 punten op 9 H

• Inschrijven Ad Valvas is noodzakelijk
  • Junioren tot 14 jaar kunnen hun GVB behalen via een apart stappenplan.
  • Pas wanneer men voldaan heeft aan bovengenoemde punten, kan men inschrijven voor de terreinproef waarbij op 9 holes 18 punten moet worden behaald. Inschrijven gebeurt Ad Valvas.
  • De terreinproef wordt gehouden op diezelfde verkorte baan.
  • De spelformule is single stableford. De speler krijgt 2 strokes per hole.
  • De proef kan enkel afgelegd worden op een Qualifying terrein.
  • De toegestane tijd om 9 holes in normale condities te spelen is 2 uur. Bij het verstrijken van deze tijdsduur zullen enkel de uitgespeelde holes in aanmerking genomen worden om te bepalen of de kandidaat geslaagd is. Een begonnen hole mag evenwel nog afgewerkt worden.
  • De kandidaat is geslaagd indien hij op 9 Holes minimum 18 stablefordpunten behaalt EN op voorwaarde dat de kandidaat tijdens zijn ronde blijk heeft gegeven van respect voor de Etiquette en voldoende kennis van de Golfregels.
  • Een kandidaat die geslaagd is, krijgt een hcp 54 toegewezen.

Het volledige GVB-reglement kan u nalezen op https://www.golfvlaanderen.be/files/uploads/GOLFVAARDIGHEIDSBEWIJS%202015%20-%20REGLEMENT%20-%202015-05-26.pdf

Het officieel regelboekje kan u bekomen op het secretariaat of bij de PRO’s.

BEDANKT

CONTACTEER ONS

Singelweg 2
9130 Kallo (Beveren)
info@golfclubbeveren.be

Manager

Bart Van den Eede
manager@golfclubbeveren.be

Clubhouse Beveren
info@clubhouse-beveren.be

<< mei 2020 >>
mdwdvzz

Jouw event op de kalender?

OMLEIDINGSPLAN WERKEN