G-GOLF

EUROPEAN TEAM CHAMPIONSHIP FOR GOLFERS WITH DISABILITY – KOKSIJDE – 09-11.06

Onze g-golfer Senne Nuyens en onze pro Patsy waren alvast van de partij:

Senne vertegenwoordigde naast België ook Golfclub Beveren

Patsy was KBGF-coach tijdens het ganse EK

Dit EK G-golf ging voor het eerst door in België!

Koksijde Golf ter Hille ontving van 9-11 juni de Europese top in G-golf. Tal van Europese landenteams kwamen naar onze kust om te strijden voor de titels Europees Kampioen en Nations Cup winnaar.

In teams van 4 spelers werden verschillende spelformules gespeeld: foursomes op donderdag, greensomes op vrijdag en singles op zaterdag.

België vaardigde 2 teams af, namelijk ééntje in elke categorie:

Team 1 / European Team Championship (coach Diego Garcia) à zij werden 9e!

1. Adem Whabi
  2. Bérénice Thiran
  3. Ronny Verelst
  4. Graham Freeman

Team 2 / European Nation's Cup: (coach Patsy Van Baarle ) à GEWONNEN!

1. Peggy Gijsels
  2. Jules Hallez
  3. Liliane Cambré
  4. Senne Nuyens

START-TO-G-GOLFDAG

Onder het motto ‘G-Golf doet je handicap vergeten’

organiseerden we op 30/4/2022 een Start to G-Golf-dag.

©Gratis kennismakingsdag voor mensen met een beperking (fysieke, auditieve of visuele handicap, autismespectrumstoornis, downsyndroom, … ), ongeacht de leeftijd.

©De golfbaan is een prikkelarme omgeving waardoor golf een perfecte sportbeoefening is.  Mensen met een beperking zullen die dag een sport ervaren waarvan ze dachten dat ze ze niet zouden kunnen spelen.

Binnenkort vindt u hier het lessenaanbod 2022.

De G-golf lessen op Golfclub Beveren zijn er voor iedereen met gelijk welke beperking. Hetzij om kennis te maken met de golfsport, hetzij als revalidatie. Zowel voor jong als oud. Neem een kijkje in dit filmpje. Materiaal en een “Paragolfer “ staan ter beschikking, net als onze pro Patsy.

Van zodra de golfmicrobe je echt te pakken heeft en je dit op regelmatige basis wil beoefenen, komt het lidmaatschap tot de club in zicht.
De golfsport leent zich uitstekend om mensen met een verschillende staat van paraatheid met en tegen elkaar te laten spelen, dankzij het golfhandicap-systeem dat het spelniveau van de speler in rekening brengt.
Het samenzijn met zowel valide als mindervalide medespelers bevordert de sociale integratie en draagt op positieve wijze bij aan de levenskwaliteit.

Start, stay, succeed and enjoy golf... want golf doet je handicap vergeten.

Voor meer  info kan u terecht bij:

Patsy van Baarle - Golf Vlaanderen headcoach G-Golf regionaal - patsy@vanbaarle.be
Gert Van Esbroeck - orthopedisch chirurg - gert_van_esbroeck@telenet.be
Bart van den Eede - manager Golfclub Beveren - manager@golfclubbeveren.be