WAAROM SPONSORING VAN EEN LOKALE CLUB ZO INTERESSANT IS

Sportclubs vertegenwoordigen een zeer interessante doelgroep. Een ledenbestand is een grote groep mensen met een gelijksoortig profiel: qua opleiding, inkomen, maar ook heel belangrijk: woongebied. Dit zijn variabelen die het een heel interessante doelgroep maken voor bedrijven die deze lokale, specifieke doelgroepen willen bereiken.

Hier bovenop komt dat de ‘besmettelijkheid’ binnen clubs uitzonderlijk groot is. Als een golfster een mooie nieuwe (elektrische) fiets heeft, willen haar competitie teamgenoten dezelfde. Als een golfer een nieuwe wagen heeft gekocht vertelt hij dit vol trots na een golfronde aan zijn flightgenoten. Uiteraard vertelt hij dan in welke garage hij die wagen heeft gekocht en bij welke bank hij die lage rente heeft bedongen. Gevolg is dat deze, mochten zij een wagen gaan kopen, eerder bij deze bedrijven terecht zullen komen

DE CLUB ALS PROMOTOR

Tenslotte is de club ook nog een uniek promotioneel instrument. De club kan heel vaak als actieve promotor worden ingezet. Uiteraard via de nieuwsbrief en de website, maar ook door evenementen. Denk maar eens aan onze Business Club waar al verschillende keren een wijnproeverij verzorgd werd door de lokale wijnhandel. Een mooier platform kan de wijnhandel zich niet wensen: direct contact tussen doelgroep en product.

DE GOLFCLUB BEVEREN

De Golfclub Beveren is in korte tijd uitgegroeid tot een volwaardige golfvereniging met een 730-tal leden. Golfclub Beveren is effectief lid van de Koninklijke Belgische Golffederatie (KBGF) en de Vlaamse Vereniging voor Golf (VVG).

De club biedt de mogelijkheid aan de beginnende golfer om de sport op een ongedwongen manier aan te leren en heeft steeds 2 ervaren pro’s ter beschikking voor zij die aan hun sportieve tekortkomingen willen werken. Dankzij de verlichte driving range en putting green kan er geoefend worden tot in de late uurtjes. De reeds ervaren speler kan zijn hartje ophalen en zich verder vervolmaken op ons prachtig vernieuwd 9-holes golfterrein.

Op onze golfbaan worden jaarlijks ruim 50.000 rondes gespeeld. Dit biedt u uitstekende mogelijkheden om uw bedrijf te presenteren.  Daarnaast heeft onze club, zoals daarnet aangehaald, 730 leden met een zeer interessant profiel en een totaal vernieuwde website met gemiddeld 2500 unieke bezoekers!

Sponsor worden biedt dus een commerciële kans.

In diverse sponsorpakketten maakt een golfdag voor uw bedrijf deel uit van het pakket. Dit kan in de vorm van een tornooi en /of clinic en is een uitstekend middel om relaties te onderhouden.

Hiernaast biedt het clubhuis, met bijbehorende vergaderzaal en haar Restaurant Resto, de 19e hole, uitstekende mogelijkheden voor vergaderingen, lunch en diner.

Onze PGA Pro’s kunnen u van dienst zijn met het aanbieden van clinics of lessen voor uw relatie’s.

Er zijn er tal van mogelijkheden binnen de Golfclub Beveren of het nu gaat om exposure of speelrechten. Wij gaan samen met u zitten om te brainstormen rond de beste exposure voor uw bedrijf.

Een kleine greep uit de exposure mogelijkheden:

• Hoofdsponsoring: Hole in One
  • Sponsorborden bij elke tee
  • Oefenfaciliteiten (drivingrange, puttinggreen, chippinggreen, drivingrangeballen + afslagmatten)
  • Buggy sponsoring (car wrapping)
  • Scorekaarten
  • Klok
  • Vermelding op de website of narrowcasting, direct in het zicht
  • Wedstrijden