Nieuws

Golfclub Beveren

Sylvestris Zomertour: tussenstand 4

Nu, begin oktober, zijn er nog maar 3 tornooien te spelen voor de Sylvestris Zomertour 2017 :

 

nog één tornooi op Kallo, en twee tornooien buitenshuis, waaronder Falnuée op woensdag 11/10, dat het tornooi van Ternesse vervangt.

 

Na de regenachtige wedstrijd op de Kempense ziet het klassement eruit als volgt :

 

Categorie 1 : Luc VOLCKERICK (10.605) en Roel DE RIJDT (runner-up) zijn weer van plaats gewisseld;

 

Categorie 2 : Erik DE VOS (11.446) heeft de eerste plek overgenomen (Anne-Marie LEYS is nu runner-up);

 

Categorie 3 : nog steeds Eddy POUDERS op 1 met 9.080 punten (runner-up is nu Tim WIELANDT);

 

Categorie 4 : Marina PEETERS (5.369 punten) staat op de eerste plaats (Marc VERRESEN is nog steeds runner-up).

 

Toch nog even herhalen : voor het eindklassement kom je enkel in aanmerking met minstens 7 (3) gespeelde zomertour-tornooien; van alle resultaten tellen enkel de beste 10 scores (5 voor categorie 4) mee. 

 

Sylvestris Zomertour 2017 na 30-09

Members Invitational

foto van Golfclub Beveren.

 

Overtuig je golfende vrienden, familieleden, collega’s en relaties van de pracht van jouw Golfclub Beveren en nodig 3 van hen uit om “gratis” 9 holes te komen spelen op zondag 8 oktober.

Inschrijven kan door het sturen van een mailtje naar Bart Van Den Eede (manager@golfclubbeveren) met de namen en de federatie-nummers van je genodigden.

 

Clubhouse gesloten!

Wegens verfraaiingswerken zal het Clubhouse gesloten zijn van vrijdag 29 september tot en met woensdag 4 oktober.
Uiteraard bent u terug van harte welkom op donderdag 5 oktober.

Blijft u graag op de hoogte omtrent deze veranderingen, volg dan zeker ook Clubhouse Beveren

 

HERAANLEG PARKING

Nu dinsdag 12 september gaat men van start met de heraanleg van onze parking op Golfclub Beveren.
Dit maakt natuurlijk dat we een weekje geen gebruik kunnen maken van de reguliere parkeerplaats.

In bijlage alvast een eerste blik op de lay-out. Wat echter niet duidelijk is op dit plan, is het feit dat er ook twee parkeerplaatsen voor andersvaliden zijn voorzien en er twee oplaadpunten komen voor elektrische wagens.

werken gaan ongeveer een week duren waarna de parking terug kan gebruikt worden. De groenwerken (aanplanten van hagen en bomen) zullen uitgevoerd worden in de maand november.

                    

GRAND OPENING – Golfclub Beveren CLUBHOUSE – 5 oktober!

Bij deze mogen we eindelijk alle geruchten uit de wereld helpen.
Ja hoor, het is zover! Er is een nieuwe uitbater gevonden voor onze “hole 10” en hij gaat effectief van start op donderdag 5 oktober.

De enthousiasteling die de horeca op Golfclub Beveren met een nieuw élan gaat aansturen is ondernemer Bjorn Meersman. Geen onbekende voor de meeste mensen uit de streek van Beveren, want Bjorn is ook de de drijvende kracht achter een ander mooi horeca-project in de haven, namelijk Bebronna (www.bebronna.be).

Iedereen die Bjorn en zijn team een beetje kent weet dat ze dit nieuwe avontuur met overtuiging en passie gaan vervullen.
De nieuwe dranken- en menukaart is reeds volledig uitgewerkt en we kunnen jullie nu reeds verzekeren dat een glaasje blijven drinken of hapje eten geen optie meer zal zijn maar een “must”!

Lekkere cocktails, leuke wijntjes, gezellige tapas en kleine hapjes… maar ook een heerlijke lunch- en dinner-kaart staan ons te wachten.

Blijf zeker op de hoogte van de verdere stappen in de ontwikkeling van dit nieuw horeca-concept via deze link Clubhouse Beveren !

 

Dank je wel!

SLOW PLAY IS NOT TOLERATED… PLAY READY GOLF!

De meeste golfers passen het reeds toe omdat het een direct positief effect heeft op de snelheid waarmee je een rondje kunt lopen. Het verhoogt je concentratie doordat je zelf ook in je spelritme blijft.

Ready golf impliceert dat je een vooruit moet denken en dus sneller klaar staat om je bal te slaan.

On the tee :

Deze nieuwe golf-etiquette laat toe dat de persoon die als eerste klaarstaat om te slaan ook daadwerkelijk als eerste mag afslaan. Men hoeft dus niet nodeloos tijd te verspillen aan de afslag met wachten op een speler, die eigenlijk “de eer” heeft, maar die net even zijn tee of balletje niet kan vinden.

On the fairway :

Na de afslag is het de bedoeling dat iedereen zo snel mogelijk, indien veilig, zijn bal opzoekt en niet wacht tot diegene die het dichtste bij de afslag ligt zijn slag heeft gedaan.

Terwijl de speler wacht op de slag van zijn medespeler kan hij reeds de afstand inschatten en de juiste clubkeuze maken.

Uiteraard kan je dit niet doen als de bal van de medespeler achter jouw bal ligt.

Tip: wandel zoveel mogelijk langs de zijkant van de golfbaan en probeer vanaf hier reeds de afstand in te schatten en dus je clubselectie te maken. Zodra je medespeler heeft geslagen kun je naar je bal en je meteen klaarmaken om de bal te slaan.

 

READY GOLF maakt het golfspel leuk voor iedereen, ook voor diegenen die achter je lopen!

 

GOLFCLUB BEVEREN MATCHPLAY CHAMPIONSHIP 2017

Onder het toezicht van onze bekwame wedstrijdleider Gerd Demeyer is dit kampioenschap gestart in april en loopt dit door, zoals je kunt zien op het “Leaderbord”, tot de finale op 22/10.

De competitie is gestart met 60 heren en 19 dames.
Er wordt matchplay gespeeld over 18 holes – vanaf de gele/rode tee – met handicapverrekening. De dames werken 5 en de heren 6 rondes af in een single knockout toernooi.

Bij de heren bedroeg de gemiddelde handicap bij aanvang 20,5 en bij de dames 22,4. De hoogste hcp bij de heren was 36 en de laagste 1,4 en bij de dames was dit 36 en 6,1.

Uiteraard houden we jullie nog verder op de hoogte van de stand na deze kwartfinales en rekenen nu alvast op jullie aanwezigheid tijdens de halve finales op zondag 8/10.

 

Belangrijk bericht – SYLVESTRIS TOUR

 

Wegens hevig onweer heeft men gisteren, 31 augustus, het toernooi op Ternesse moeten onderbreken.

Hierdoor hebben een groot deel spelers hun ronde niet kunnen afmaken.

 

Er is dan ook beslist dit zomer-toernooi niet te laten meetellen voor de Sylvestris Zomertour, maar deze te laten vervangen door het toernooi op Falnuée op woensdag 11 oktober.

 

CHAMPIONS IN THE HOUSE!

Gisteren, dinsdag 29 augustus, heeft Golfclub Beveren de finale van het PGA Junior Championship gewonnen.
Als winnaars mogen ze nu België gaan vertegenwoordigen op de PGA Benelux Trophy!

Dat kan wel tellen! Een mooiere promotie voor de golfsport én onze jeugdwerking kunnen we niet krijgen.
Proficiat aan Olivier & Emeric Forton, Elin Cluydts, Stan en Rik Clerck, Renée van Gysel, Senne De Jongh, Florian en Elias Albrechts, Kate Debrie, Jill De Belie en Lennert Wels.

Van harte proficiat aan al deze top-spelers en uiteraard hun coaches Patsy Van Baarle-Van Rompaey en Jan Cleenewerck en de jeugdwerking.

Junior Opendeurdag 2017

 

 

De jeugdopendeurdagen zijn het moment om je (klein)kinderen te laten proefen met de golfsport.

Onze lesgevers/pro’s en junior-golfers ontvangen jullie met open armen en zorgen voor een leuke golf-initiatie. Uiteraard leren we iedereen de begin-principes, houden we een leuk wedstrijdje én krijgt iedereen een leuk aandenken aangeboden door de Golfvlaanderen.be

Traditioneel organiseert Golfclub Beveren in september een gratis jeugdinitiatie. Hierbij willen we alle kinderen van 6 tot 18 jaar laten kennismaken met onze superleuke sport.

Het gaat weer een toffe kennismaking worden en wie weet… zit er wel een nieuwe Thomas Pieters of Thomas Detry onder de kandidaten.

Heb je contacten met scholen, jeugdbewegingen,… of ken je iemand in deze leeftijdscategorie die hier zeker aan moet/wil deelnemen stuur dit dan even in een bericht door aan onze manager Bart Van den Eede.

Info:
Wanneer: zondag 3 september 2017 om 13:00h
Waar: Golfclub Beveren
Prijs: gratis

Contacteer ons

Heb je vragen in verband met de baan, lid worden het restaurant of de business club? Aarzel niet en laat een bericht achter! We komen zo snel mogelijk tot bij je terug.